20 de juny de 2024

Periòdic digital

Notícies Festeres

EL PROGRAMA DE FESTES 2023

PRESENTACIÓ D’EL PROGRAMA DE FESTES

El que havia de ser el crit de la Festa, perquè s’havia de presentar el dia de la vespra del Senyal, es va convertir en una presentació sui  generis, sense llibre, un poc dessaboria, diguem-ne. El que més ens va saber mal va ser el posat derrotista de Marcos Ros Planelles, que assumia les culpes de no tenir físicament la revista, després d’haver lluitat molt, contra corrent per tenir-la.

Hi ha moltes causes, perquè no tinguérem la revista. La primera i principal és que havíem canviat la impremta pel fet econòmic. Després una jove maquetadora que li posava tota la voluntat però li faltaven els coneixements. Després, ja ho hem dit, faltava algun saluda bastant important, que si no el poses és pitjor el remei que la malaltia.

No obstant això, Marcos Ros, juntament amb el president de la Federació, Joni Gras, feren, sense tenir la revista, una bona presentació, i un vídeo d’uns sis minuts, el que durava la peça Penya Cadell, i on vam poder veure les quatre parts de què es composa la nostra enigmàtica, antiga i bona revista festera: Preàmbul, La Festa (part central de la revista), Història tradicions i creences i Miscel·lània (on cap de tot).

A més, després del vídeo, va obrir el pdf on estaven les 336 pàgines que el composen enguany, 34 més que l’any passat, per dos motius, més col·laboradors i escrits més llargs, com aquest que llegiu. I promet, que serà més curt el d’enguany.

Finalment, es feien comentaris mentre Marcos anava passant les pàgines i ens quedàvem amb les ganes d’assaborir-li i ens ho va dir. Dimarts o dimecres, sense falta el tindreu.

Ens falta llegir-lo per traure-li eixe suc que parlàvem.

ACÍ TENIU EL PROGRAMA:

https://filamarrocsxixona.com/el-programa-de-festes-2023/: EL PROGRAMA DE FESTES 2023