13 de juny de 2024

Periòdic digital

Notícies Festeres

LA CANYETA

ANY DE FUNDACIÓ:

1946. Substitueix a la filà Asturianos.

DOMICILI SOCIAL:

C/ València, 7, cantó del carrer Mallorca, núm. 9.

PRESIDENT:

José Enrique Blanquer (el Xavo)

DELEGAT:

Daniel Llorens Hernández

KÀBILA DES DE: 1983.

COMPONENTS:

Uns 167 components, entre els quals hi ha molt jovent.

MÚSICA:

L’himne de La Canyeta Més de deu menos de vint prové de la tonada de la barraca alacantina del Bon Tabaquet, peça que la banda de Tibi interpretava sovint en les festes quan venia a la nostra ciutat. La marxa cristiana del compositor de Muro, José Rafael Pascual-Vilaplana, Isfanáj, va ser un encàrrec de la Filà “La Canyeta” de Xixona, per dedicar-la a Jaime i Natxo López, Capitans Cristians 2008.

PUBLICACIONS:

Mostren el seu pensament crític amb els al·leluies que llancen a l’eixida de missa.

CURIOSITATS:

Van ser els primers en obrir definitivament les kàbiles a tot el públic en ambientar-les amb música de ball i orquestres i crear el Canyasol, espècie de para-sol situat a les portes de la kàbila per celebrar el kabileo a l’aire lliure. En 2021 van complir el seu 75 aniversari.